oefengroep Montessori

Montessori en de vrijheid van de ziel

De werkelijke aard van het kind is verhuld in vooroordelen …
dezelfde vooroordelen die wij naar onszelf toe hebben. Doordat kinderen niet de ontwikkelingsmogelijkheden vinden die ze nodig hebben, of hierin worden belemmerd door een volwassene, komt hun levensenergie tot uiting in wanorde, hebberigheid, huilen, woedeaanvallen, destructiviteit, etc. Dat is niet de aard van het kind. Dat is niet de aard van onszelf.

Montessori heeft ontdekt dat een “normaal” kind geconcentreerd is,
vredig, werklustig, zeer intelligent, sociaal, niet gevoelig voor bezittingen of beloning en straf. Het kind bezit een mystieke vreugde en de behoefte om zijn wil te gebruiken om te creëren en te gehoorzamen. En zo is het met onze ziel.

Blij verbaasd met deze woorden?
Op de vierde maandag van de maand leer je meer in de Oefengroep Montessori.

~vrijheid is samen groeien~

Voor wie?
Iedereen die de wereld wil helen, zichzelf wil helen, en kan onderkennen dat een betere wereld begint bij een juiste begeleiding van de volgende generatie.

Waarom?
Mijn hoop is dat de wereld een ontwikkeling ten goede doormaakt, als wij weten wie wij werkelijk zijn, en hoe wij dit kunnen aanbieden aan de volgende generatie. Elke volgende generatie is biologisch begiftigd met de oplossingen voor de huidige problemen. Maar hoe kunnen wij ervoor zorgen dat de kinderen met die oplossingen opgroeien tot volwassenen die ze daadwerkelijk in praktijk kunnen brengen?

Wat?
In maandelijkse avondsessies van 2 uur, gaan we ons verdiepen in de ontdekkingen die Maria Montessori heeft gedaan met betrekking tot de werkelijke aard van het kind, en dus van onszelf, de ontwikkeling van het jonge kind vanaf conceptie tot 7 jaar. En de ontwikkeling van je eigen innerlijke kind op de reis naar heelheid. Het zijn interactieve sessies, waarin we samen tot groei komen.

We werken met materiaal van Dr. Maria Montessori, Dr. Elisabeth Caspari,
Mary Ellen Maunz, M.Ed., Daniel J. Siegel, M.D., Mary Hartzell, M.Ed, e.a.

Wanneer?

data op aanvraag

Tarief
€ 12,50 per sessie.

Locatie
De oefengroep is in Amersfoort, maar bij voldoende belangstelling is het mogelijk om deze ook op andere locaties te volgen. We experimenteren met de mogelijkheid om per Skype aan te sluiten voor mensen die niet uit de regio Amersfoort komen.

Share Button