workshop

Hart-tot-Hart Communicatie workshop

 Wil je graag een workshop bij jou in de buurt? Laat het weten!

Bij Hart-tot-Hart Communicatie werken we met de eenvoudige basisstappen van Geweldloze Communicatie, zoals geïntroduceerd door de Amerikaanse psychiater Marshall Rosenberg. Die stappen zijn: observatie, gevoelens, behoeften, en een verzoek.

Dit eenvoudige model blijkt een ingang te bieden om te communiceren met je hart en niet met je hoofd.
Als de communicatie tekort schiet, zitten we in ons hoofd, we worden gefrustreerd, boos, verdrietig, verward, etc.
Zodra we gaan communiceren met de bewuste intentie om hartscontact te hebben met onszelf en de ander, verdwijnen al deze storende gedachten en gevoelens, en komt er plaats voor werkelijk begrip en mededogen met onszelf en de ander.

Hart-tot-Hart Communicatie gaat uit van universele waarheden, zoals:

  • Dat iedereen een hoger zelf heeft en een lager principe (het ego) en dat we kunnen kiezen van waaruit we communiceren, als we ons er maar bewust van zijn.
  • Dat iedereen behoefte heeft aan verbinding, als aan de voorwaarden van veiligheid, geborgenheid en wederzijds begrip wordt voldaan; verbinding met zichzelf en verbinding met de ander.
  • Dat er basisbehoeften zijn die ieder mens bezit, en waarin we onszelf in de ander
    herkennen; en dat is waar de verbinding ontstaat.
  • En ten slotte het principe dat we op een bepaald niveau allemaal één zijn, en dat we dit merken als we met ons hart communiceren – ik ben jij, en jij bent ik.

Klinkt dit allemaal nog wat onwerkelijk in je oren? Kom het dan zelf ontdekken en ervaren op een van de Hart-tot-Hart Communicatie middagen, avonden, of dagworkshops.

Deelname aan de workshop is € 40,00 per persoon, incl. koffie, thee en soep.

Voor meer informatie en opgeven:

Joyce Carels
info@in2Freedom.nl
06-24 56 36 49

Share Button